"Dronningen"

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Kongen


(Reisende sig halvt op).


Forraad! Forraad!


Dronningen


      Fly, Patriot!
Fly, Sandhed, ifra Kongens Slot!
Forlængst din kjekke Sjelebro'er
jo "Ædelsind" fra Borgen foer.


Kongen


Forraad! Forraad!


Dronningen


      Saa hedder nu
i Borg og Tempel, Sandhed, du.
Dit rette Navn er "Himmelslyst."
Det hvisker Filosofen tyst.

Hvor straalefrisk og morgenrød
er, Sandhed, du i Himlen fød!
Paa Jorden kun i Slør og Skjul
du frelse kan dit Fagerhuld.

Dog vogt dig for den Marmorhal!
Den er dig, fine Blomst, for sval.
Ja rødmed der du end, som hist,
du kaldtes Spøgelse forvist.

Du ene frelse Konger kan.
Dog lønnes du med Baal og Brand.
Du stiger som en Frelser ned,
at døe som Han af Kjærlighed.

Hvor er den Himmelblomme fiin!
Dog bærer den en Cherubin.
Dog i dens Duft Cheruben foer
om Jorden i Rousseauers Ord.

I Filosofens Bog vi har
kun Blomstens tørre Exemplar.
Men læg det ved dit Hjerte, den
udblomstrer, Konge, da igjen.

av Henrik Wergeland.




avatar

Anonym feiging (3311508793)

for 5 minutter siden
Poeng 0
nigger
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.