Å den søte juletid

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Og huset står der rent
Skal julekaker bakes
Der i de tusen hjem.
På juleverksted lager
du julepynt og stas
Og er du riktig flink og flid
Snart julegaver har.
Du skriver kort, med nisser på
Og sender hit og dit
Ja, alle sammen gleder seg
selv om julen ei bli hvit.
Men nissen kommer sikkert
Det sier alle små
I år han kommer svømmende
med dykkerbriller på.
Vi tar han inn i varmen
til juleknask og gløgg
Og er han riktig blid og snill
Han får sin julegrøt.
Så gir han fra seg gaver
til store og til små
Og sannelig så tror jeg
At vår nisse tygde skrå.
Vi tar farvel med nissen
Og kysser han god natt
I morgen kan vi kose oss
med kveldens store skatt.

GOD JUL

av Marit Irene Jensen.