Å være menneske

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Å VÆRE MENNESKE !

Å være menneske på denne jorden, det er jo ikke så alt for lett.
Nei, riktig vanskelig det kan det være, det har Jeg opp gjennom livet sett.
For Livet er ingen " Dans på roser" ,- det byr på prøvelser av mange slag.
Så jeg har lært meg den sanne visdom ; "man får leve fra dag til dag " !
Så ikke planlegg så alt for mye,-- Du kjenner ikke Din morgendag !
Men, lev i nuet og prøv å glemme den vonde fortid med ubehag !

For Livet er som en kamp på banen, der det gjelder å holde stand,-
og ikke rømme fra hver en takling, men vise klart at Du også kan !
Når smerten synes å ta kontrollen og Pinex forte er blitt din "venn",-
og desperat du nå stadig tenker ; "jeg blir i hvert fall ikke ung igjen" !
Da skal du stille deg forran speilet og løfte hodet og trassig si ;
"Det må vel snart komme bedre tider,-- i denne tilstand vil jeg ikke bli !"

Å være menneske på denne jorden, det er en utfordring for hver og en,-
så husk når dagen din er tung å bære, at Håpet jo er din beste venn.
Og kanskje "får du en dag i morra" "med blanke ark og fargestifter til"
Du må i hvertfall ikke gi opp Håpet,- for det er Det dine Fiender vil !
Men, fienden er ikke selve Livet,-- men alle plager som du møter på.
Men, blir du Venn med ditt eget liv,-- da vil du seirende av banen gå !

LA Abrahamsen



avatar

Anonym feiging (79db830a84)

for 4 minutter siden
Poeng 0
very good dikt
avatar

Downs

for 2 minutter siden
Poeng 0++
very good very nice dikt
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.