Ørkenrose

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg var som en ørkenrose.
Tørket ut av den stekende solen.
Bortgjemt av sanddynene.
et lite støvkorn som var lett å overse.

Om nettene var jeg annerledes.
Jeg var dannet av is.
Jeg var ikke lenger kamuflert og oversett.
Natten fikk meg til å skinne.

Men det var ikke nok.
for da solen stod opp og brisen kom frem,
forsvant all glansen, og jeg stivnet til.
en ensom ørkenrose som mistet all sin kraft.

Det var min lille onde sirkel.
En skinnende stjerne om natten,
men en vissen rose om dagen.

- Dinah Amilia.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.