11. Saa svared mig mahrabuhen.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Saa svared mig mahrabuhen,
den vise ældgamle mand,
saa taled de klogeste læber
i hele levantens land.

"Usalig er den, hvis øie
søger en andens kvinde,
hans sjæl er som ørkenens fugle,
der aldrig kan hvile finde.

"Min søn, du skal vandre til Mekka
og knæle ved Muhameds grav
og bede ham tage den attraa,
han engang i vrede dig gav.

Det er tungt at gaa over ørknens
evige glødende hav.
Det er langt ifra Tripolis sletter
mod øst til profetens grav.