12. Stævnemøde

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ggravene ligger i maaneskin,
kosrene suser i nattevind,
      klokken i taarnet slaar tolv.
      
-- Da svæver henover gravens straa
to lysende skygger, saa tyste og smaa,
      to hvide, flygtende sjæle.
      
De svæver stille mod kirken bort,
og der, dens skygge er dyb og sort,
      glider til ét de sammen.
      
Gravene ligger i maaneskin,
korsene suser i nattevind,
      taarnurets viser kun lever.