3. Resonans

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Der sunker dis, drypper dug over gammeltkjendte steder,
          over trær, over busker.
Jeg husker en nat, en sommernat som nu -- --
          Aa ja -- hvor jeg husker!

Graves ned i jorden -- skrige mig tildøde,
          det var, hvad jeg vilde.
Aa Gud -- hin grønne sommernat med tordnende himmel -- !
          Og nu er alt saa stille.

Ja, nu er alt saa stille, og stille selv jeg gaar
          over vei, over marker, over gammeltkjendte steder.
Jeg puster ud og stanser. Og dybt i mit hjerte
          er der noget, som græder.