4. Mørke

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

'Det er nat.
Langt paa nat.
Lampen lyser saa mat, saa mat,
brænder, brænder saa bleg, saa bleg,
som skulde den snarlig slukkes.

       Portens tunge klokke ringer
             to slag,
             to slag,
       hør, nu lukkes porten op!

       For en lyd af store vinger,
             suser,
             suser,
       udenfor min kammerdør.
       
       Op nu døren lydløst springer,
             lydløst,
             lydløst,
       Men der kommer ingen ind.
       
       Sengens forhæng langtsomt svinger,
             svinger,
             svinger,
       Døren slaaes tyst igjen.
       
Det er nat.
Langt paa nat.
Lampen lyser saa mat, saa mat,
brænder, brænder saa bleg, saa bleg,
som skulde den snarlig slukkes.