5. Farvel

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

«Aa farvel, og vær velsignet!
Glæde over ungdomsfærden!
Alting staar jo aabent for dig,
hele livet, hele verden.»

      -- Endnu ser jeg dine øine,
      endnu hører jeg din stemme.
      Og de store taare-øine
      kan jeg aldrig, aldrig glemme.

Og vi skiltes, du min elskte
og nu gaar jeg ud paa færden
Hele verden staar mig aaben,
-- hele store, klode verden!