8. Tusende gyldne zechiner.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Tusende gyldne zechiner
fik du i morgenskjænk,
tunge, dunkle safirer
med skarpe, solrøde stænk.

Dertil en silkekjortel,
stiv af sølverne spange,
rød som en skinnende lue
med folder, dybe og lange.

- - Jeg har ingen gyldne zechiner,
men, aa, jeg har klingende sange. -
Det er, som mit bryst skulde sprænges
af brusende rythmers klange.

Og jeg har slet ingen safirer,
lødige og tunge og dunkle.
Jeg gir mine øienstene, -
saa sælsomt de skinne og funkle.

Jeg har ingen silkekjortel,
men jeg har en kaftan god.
Den farver jeg rød som en flamme
med alt mit brændende blod.