AVSKJEDS BREV

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

JEG ER ET DIKT SOM IKKE BLE SKREVET,DERFOR KOMMER DETTE BREVET,
JEG GIKK MED MANGE TANKER I MITT HODE, ALLE VAR IKKE AV DE GODE.
TANKER SOM JEG GJERNE VILLE DELE MED NOEN, FOR MULIGENS Å FINNE ROEN.
UTROLIG HVOR MANGE RARE TANKER MAN KUNNE FÅ, DER I MIN ENSOMHET JEG KUNNE GÅ.
TANKER OM FREMTID OG FORSPILTE ØYEBLIKK,HVAR DET DERFOR DET GIKK SOM DET GIKK.
ETTER HVERT MISTET JEG MYE AV MIN KONTROLL,SYNTES ALT BLE SÅ RART PÅ ALLE HOLD.
JEG TENKTE AT JEG KANSKJE TIL EN LEGE BURDE GÅ.DER VAR DET KANSKJE HJELP Å FÅ.
MEN VAR REDD FOR EN DIAGNOSE, SOM FORTALTE AT JEG HADDE EN FORM FOR SYKOSE.
ETTER HVERT BLE DAGER TIL ÅR,OG ALT I MITT INDRE BLE SOM ET ÅPENT SÅR.
DET KOM TANKER ETTER HVERT,SOM GJORDE AT LIVET IKKE LENGER VAR SÅ KJÆRT.
TANKENE GJORDE SÅ AT JEG HADDE VANSKELIG FOR Å HØRE,SÅ EN SAMTALE VAR VANSKELIG Å FØRE.
DERFOR SØKTE JEG DET STILLE ROM,DER TANKENE KUNNE FÅ FRITT SPILLEROM.
DØDS TANKEN BEGYNTE NÅ Å TRYKKE PÅ,VAR DET DEN VEIEN JEG MÅTTE GÅ.
SÅ EN DAG KOM TANKEN OM Å TA MITT LIV,OG KANSKJE BLE DET BEGYNNELSEN TIL ET NYTT LIV.
DERE SKAL VITE AT JEG GÅR TIL DETTE GJØREMÅL MED EN INDRE RO.
 OG HÅPER Å VÅKNE OPP IGJEN TIL EN LIKE STOR RO.
SÅ INGEN SORG VED MIN BÅRE, DERE KAN TØRKE BORT BORT HVER ENESTE TÅRE.
Å TENKE AT NÅ HAR HAN IKKE LENGER TANKER SOM PLAGER,
MEN VANDRER RUNDT MED INDRE RO, OG NYTER GODE DAGER.

T.EVENSEN