Aftenstemning.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af En glad gut).

 Solen skinner vakkert om kvælden,
katten ligger doven ud på hellen.
      "To små mus,
      fløde af et krus,
      fire stykker fisk
      stjal jeg bag en disk
      og er så god og mæt
      og er så doven og træt",
      siger katten.

 Kyllinghønen vingerne sænker,
hanen står på ét ben og tænker:
      "den grå gås
      styrer høj nok kås;
      men se til, om den kan
      nå en hane i forstand?
Ind, ind, høner under tag,
solen kan gærne få lov for idag",
      siger hanen.

 "Herregud, det er godt at leve
for den, som slipper at stræve!"
      siger fuglen.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.