Alene i båden om høstnatten

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ro med forsigtige åredyp,
det er farligt at ro slig en dødsstille kvæld
så rent for sig selv.
Det er som det snakker derborte fra øen,
-- tro hvad det kan være --?
Her er ikke godsligt inat på sjøen,
her er noget på færde.

Aleneibaden.jpg

        «O, herre Gud i himmelrig,
        «o, se i nåde ned til mig,
        «som mørkets onde magter
        «med liste eftertragter --»

Det plasker ved båden i det blikstille vand,
der stiger noget blødt over rælingens rand.
En mund blir åbnet, to øine skinner,
mens tangen glider, mens væden rinder.
To hænder løftes -- --

        Ro med rasende åretag,
        sjøsprut foran og sjøsprut bag,
        fare afsted gjennem brått og brand
        skrige, skrige alt det en kan --

-- da ler det lavt nedi mørket.