Arbeidsløs jul igjen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Ifjor fikk vi tyve kroner.
O jule-idyll!
Hvor gode var ikke de herrer ifjor
for Frelserens skyld.

Ifjor fikk vi tyve kroner
å feire hans komme med.
Det skjærer dem ennu i hjertet
å tenke på det:

"Det var å sy bløte puter
til dranker og dovenpels.
Iår må vi handle med Kristus:
Gå ut og frels!

Ja, lader oss alle bede
om iver og styrke fra Ham,
så ikke vi frister en eneste sjel
til last og skam!>

I fjor fikk vi tyve kroner
til måltid og juletre.
I år har vi bare det glade budskap
å trøste oss med.

Men skulle de herrer forsøke
enn mer å frelse oss -:
å, måtte vi ligne den røver på korset
som døde i naken tross!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.