Bamse

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Bamse

Jeg har bestemt å ikke leke med ord
Dikteren som leker med ord i stedet sin kjæreste
ikke er et barn heller ikke en dukke
er den gamle vandrer leter etter sin barndom

Jeg plukker ord fra bøker
og henger dem på din hals som et halskjede
hver gang du danser minner det deg om meg

Dikteren leter etter ord til å skrive dikt
jeg leter inn i deg for å skrive dikt
Dine øyne, hår, lepper
og hender finnes aldri i ordbok

I går kveld i solskapet
fant jeg et brev som du skulle sende til meg før din fødsel
mitt soverom ligger nå foran dette skapet
først må jeg lese disse brevene
før de blir ødelagt i din øyestorm

Jeg har bestemt å skrive bare til deg
enkelt og glatt som dine øyne og sko
Hva andre diktere tenker om det
spiller ingen rolle
Jeg er sikkert enhver dikter som ser på deg
og går til sitt eget rom
eller til byens bibliotek
tisser på diktenes grav

Jeg har bestemt å returnere dikt til Eva
til Adams kuplett
til den eneste mannen i verden
Viktigst er at jeg puster i ord der ditt hjerte danser

Gjennom alle ord tar jeg speil
og ser mot verden
dine øyne er Utopia som Evas øyne
Jeg er heldig som hører låten blandet med disse ord
den første Evas kuplett
og uhørte låter i verden

Jeg har bestemt meg ut på gata
skrike og si til alle at jeg ikke er dikter
Jeg er en «Bamse» som min kjæreste kalte meg bamse
da hun var baby
Hvis spurven sitter på taket
og synger for spurven i kattens munn
må dere vite at den hadde et hjerte av mitt hjerte på hodet

Disse ordene er ikke dikt
disse er gater som ender i kjærestens hjem
Hvis det var en tavle på veien
og en blind bamse faller ned i en brønn
ikke vær redd
dette er bare reklame

I dag skal den vakreste kvinnen i verden
komme til dyreparken for å besøke bamsen
denne ville bamsen kan bare hun temme og gi et hjerte av gull
Før hun kommer til byen
må jeg kjøpe dyreparken
og bygge et soverom.

av Mohammad Ali Adib (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.