Bjerken

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Rimfrosthvit staar bjerken
i den unge morgens blaa
som en brud med krone paa.
Luftigklart er sløret,
smykt med perler smaa.

Pust av nordensnoen.
Og da stiger friskt paany
op imot en guldrød sky
lyd av søljers singling
i det kyske gry.

Vinterdagen minker.
Let som havets sølvgraa skum
svæver maanen i sit rum,
gløder op og skinner
tung og stor og stum.
Maanens brud er bjerken.

Overjordisk i sin prakt
staar den tiende paa vakt,
nu en aand blandt aander
ved sin Elskers makt.

I dens krone blinker
under nattehimlen kald
rike stjerner uten tal.
Himlen morildstripet
efter stjerners fald.