Brændte skibe

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Henrik Ibsen

Han vendte sine skuters
stavne fra nord,
søkte lysere guders
lekende spor.

Snelandets bauner
sluknet i hav;
solstrandens fauner
stillet hans krav.

Han brente sine skibe; --
blånende røk
som en bro-banes stripe
nordover føk. --

Mot snelandets hytter,
fra solstrandens kratt,
rider en rytter
hver eneste natt.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.