Brenn ikke brev fra de døde

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

du vil svømme i elven hvor din elskede druknet seg
du vil kurtiseres av soldaten som voldtok din mor
du vil kreve lønn av politikeren som stjal familiegodset
du vil være stjerne i filmen som lyver om din bror

du sa til meg: hva skal være de dødes rett?
har ikke de levende mer rett til å leve?
du puster gjengangerne til side
og sier måpende:
«Upps, Anders, vi har visst tråkket i historien»
hvordan skraper du det av skoene?
Så perjurerer du frivillig
der torturisten tvinger din søster til å påta seg ansvaret
du vil aldri føle deg hjemme i verden
likevel bygger du villaer med utsikt mot havet

 I århundrer og årtusener bygget vi fremtiden
et annet menneske ser ut gjennom øynene dine
allikevel har du ikke lært annet på skolen
enn den enkleste malen å lese verden med
du sier du ikke har tid til å hate
men vet lite om å holde fast med sprukne negler
mens jorden smuldrer
du vil aldri føle deg hjemme i verden
ingen vil

men brenn ikke brev fra de døde

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.