Bryllops-vise nr. 4.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

       Når et rødmende blod
      bøjer ydmygt imod
ham, som ejer det prøvede sind,
      når hun halv-ræd og bly
      for sit liv søger ly
bag det mod, hvor hun skuede ind;

       når hun vælger for sig
      at gå alvorets vej
med en mand, som har kæmpet og lidt; -
      når hun tror på en vår
      bag de grånende hår
for hvert håb, som hun nævnede sit; -

       når hun siger: jeg vil
      give ungdommen til
dine tab, dine smærtende sår:
      du skal læges derved,
      at du giver mig sted
ved dit bryst, skønt i bæven jeg står; -

       når hun øm for hans savn
      og i Frelserens navn
tar hans børn i sin barnlige favn,
      og så vidt som hun kan
      gir dem hjærte, forstand
for sin Gud og sin fædrene-stavn; -

       når hun ydmyg og skøn
      og i brænnende bøn
under kransen går frem, hvor hun ved,
      at for leg og for lyst
      kommer ansvar og dyst, -
og i tårer hun smiler derved:

       da skal vi, som har lagt
      til beslutningens magt
al vor sjæl i den løftende stund,
      give frejdigheds mod
      til det rødmende blod,
give styrkning af slægtskabets grund, -

       give brudgom og brud
      fra vor kærlighed bud,
fra vor tro på dem begge idag.
      De vil hjælpes, de to:
      han er prøvet og tro,
og nu ler det ind under hans tag!

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.