Dagvagt i Nordsjøen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Duver for revede Mersseil
gjennem en Sjø, som er hvas,
staar og grøsser ved Roret
og stunder paa «fire Glas».

Øinene støt ved Kompasset,
og naar hun slingrer for slemt:
Støvler i Dæk og Rattets
Knagger mod Knæet stemt.

Borte i Læ af Kahytten
gaar Styrmand Nilsen i Mag,
røger sin Snadde og stirrer
ud i den disige Dag . . . .

Slaar sig imellem i Ryggen,
gnider sig her og der:
«huf, den fordømte Gigta,
saa inderli' lei, som hu er!»

Snart hvirvler Røg ifra Byssen . . . .
Nilsen gaar forud i Hast,
Kaffetaaren staar høit i
Kurs hos en Nordsjøgast.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.