Daniel Schjøtz.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(Død af overanstrengelse som frivillig militær-læge, 1864).


 Han på ingen stormagt vented
uden den, som er hos Gud.
Dengang han sig døden hented,
skikked han ej forud bud
ned til England og til Franken,
om han og fik lov at dø
mellem brødrene på banken
ved den dybe, danske sjø.
      Første dåd af ungdom ildet,
      første stærke, klare tro,
      første mand, som svor ved gildet, -
      første over dødens bro.

 Han ej fatted, han i nøden
var den eneste, som kom,
og han kæmpede til døden
for vor æres helligdom.
Han for alle vore tusen
vilde gøre fyldest selv, -
sank så gennem vanvids brusen
ned i dødens stille elv.
      Første sjæl, som turde håbe
      frelse af sin hjælp mod vold,
      første varme, fulde dråbe
      af vort blod på Danmarks skjold.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.