Dans, ropte felen.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af En glad gut).

 "Dans!" ropte felen
og skratted på strengen,
så lensmandsdrengen
sprat op og sa': "ho!"
"Stans!" ropte Ola,
slog bena unda'n
så lensmand dat af'n,
og jenterne lo.

 "Hop!" sa'n Erik
og spænte i taget,
så bjælkerne braged,
og væggene skrek.
"Stop!" sa'n Elling
og tog ham i kragen
og holdt ham mod dagen:
"du er nok for vek!"

 "Hej!" sa'n Rasmus,
tog Randi om live':
"skynd dig at give
den kyssen, du ved".
"Nei!" svarte Randi,
en ør-fig hun gav ham
og sled sig ifra ham:
"der har du besked!"

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.