De skjælvende, smaa sange -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

De skjælvende, smaa sange,
som nynner sig selv -
hvor jeg elsker deres klange!

De slynger sig om sindet,
saa det næsten gjør ondt.
Der er noe, som tynger.
Jeg gaar her og synger . . .

De slynger sig om sindet
som et fjernt, litet minde
om godt og om ondt.

Ak, livet det flyr
med vildt økende fart.
Nætter og dager
jager
langs med en avgrund gaatesvart.

Nætter og dager.

De skjælvende, smaa sange,
naar livsdagen gryr.

De skjælvende, smaa sange,
som ingenting betyr.