Den danske Borgi -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Den danske Borgi i Norigs Land
skal falla for lògande Viljebrand,
ei Rubb og rakande Stubben att,
som minner Nordmenn um Trældomsnatt.

Det spøkjer stygt før den siste Skans
Novemberaandi og Sambandsglans
Gakk paa daa Gutar med djerve Slag,
til Siger heilnorske væne Flag!

Lyft høgt vaar Fana, i Stormen fram,
aa fylgja ho, det er ingi Skam.
Ho elda landsens det beste Blod,
ei Heiders-Vakt kringum Stongi stod.

Av fagna Karar, han Ivar sjøl
og Aasmund Vinje med Dikt og «Døl»,
ja, andre Gutar med same Traa,
so me hev Godtfolk aa likjast paa.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.