Den gamles glas

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Og kikket jeg stundsom for dypt i mit glas
dig var det, jeg saa.
Jeg sitter i kroken. Der er min plass.
Sjænk i mit glas!
Nu er jeg gammel og graa,
men drømmen er evigblaa.

Paa bunden dernede en gylden flekk,
en solgnist, som skjælver . . . Nu er den væk!
Jeg løfter mit glas mot en dag, som var.
Da funkler den atter klar.

Jeg sitter i kroken, husket av faa,
gammel og graa.
En solflekk, en gyldent skjælvende gnist
leker om hjertet . . . Og dog er jeg trist.
Saa tungt er mitt hjerte, fattigslig tungt
av noget ungt.

Jeg sitter i kroken glemt og graa
men har noe deilig at tænke paa.
Da stiger op av mit glas en sang
om livets forjettende førstegang.

For dypt i mit glas, hvor jeg nødigst var,
der svulmer den eneste drøm, jeg har.

Jeg ser dine øine, jeg ser dit smil.
Ak, tids gav det tvil!
Jeg ser dine læber, den gang du gik,
det første blik og det siste nik.
Jeg speider til bunds . . . Jeg ser og ser,
men skimter slet intet i verden mer.

En gylden taare paa glassets bund.
Jeg suger den op med tørstig mund.

En gylden taare paa glassets bund.
Ha tak, min Elskte, for hver en stund!