Den pohlske nationalsang

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(OVERSAT AF HENR. WERGELAND.)

End er Pohlen ei i Graven:
      Vi jo Aande drage.
Herrevoldets Rov fra Slaven
      tager Sværd tilbage.
Thi Skryznezki vore Sværdes
      Sejerbane bryder.
Bort med Blodet Pohlens Hærdes
      sidste Lænke flyder.

Zarens Blodsværd skinner over
      Ostrolenkas Bakker.
Men til Seir paa Kampens Vover
      gaaer vort Mod, Pohlakker.
Thi Skryznezki vore Sværdes
      Sejerbane bryder.
Bort med Blodet Pohlens Hærdes
      sidste Lænke flyder.

Hvor er' Horderne, som fyldte
      Op med Angst Europa?
-- Hede pohlske Blod dem skyllte
      ned i Pultusk-gropa.
Thi Skryznezki vore Sværdes
      Sejerbane bryder.
Bort med Blodet Pohlens Hærdes
      sidste Lænke flyder.

Hvidørn, svæv, Du Dyrekaarne,
      Ærens høje Veje!
Da skal Pohlen sejerbaarne
      Friheds Arne eje.
Thi Skryznezki os Pohlakker
      frem til Sejer fører.
Sidste Aag fra pohlske Nakker
      Blodets Strøm bortfører.

av Henrik Wergeland.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.