Det Maal -.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det Maal, dei hæder flott og lett,
det slær seg fram til Rang og Rett!

Innunder graae Vadmaals-kjol
det skin som Gull i Sumarsol!

Naar me er lagt i myrke Grav,
det ljomar sterkt som Storm fraa Hav!

Naar me er burte, fær det Rom,
daa tonar det i høge Dôm!

Daa møtest stolt ved Kjerteljos
eit samla Folk i Nidaros!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.