Det glitrer som sølv

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sjøen glitrer som sølv
på et festdekket nyttårs bord
To nøttebrune ben strekker seg opp av herligheten
Mot en like nøttebrun kropp
Du står der som en blomst i naturens rike og
Drikker lystig av sjøsprøyt og havets brus
Paradisbukta er livet på jord
Med stil og smil tar du kjekt
en frekk sving og trår vannet
Der du peiler deg inn mot land
Med ett surfebrett i hand
En ny sommerflørt er på vei der
Den hvite sjøsprøyt gardinen
henger etter deg som et slør
Og legger seg på overflaten
Til et nytt festdekket bord
I naturens regi

av Marit Irene Jensen.