Det var en, som gik ifra mig

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

         -- --
         Gud, deroppe!
         Gud! Vorherre!
         Hjælp mig, hjælp mig!
         Se -- jeg synker jo,
         jeg synker --
         ned i dette dub af rædsel.

Nei, hvad er det dog jeg siger?
Ligger her som gal i mosen,
skriger ud i vilde natten
skriger, skriger -- -- !

         Aah. -- Hvor her med ét brev stile!

Og jeg holder pusten. Lytter. --
Hør, -- det stønner dybt i skoven,
dønner dumpt i mørket om mig.

Jeg har netop talt med nogen . . .
. . . der var en, som gik ifra mig --
. . . Nei, jeg husker intet mere . . .
Aa, hvad er det? Aa, hvad er det?

Det var en, -- som gik ifra mig, --
og for var for ganske nylig.
Det var en, -- som gik ifra mig. --
Og hun kommer ei tilbage.

Og hun kommer ei tilbage. --
-- Nei -- jeg skjønner det ei rigtig, --
jeg begriber det slet ikke.
Og -- hun -- kommer -- ei -- ?

         Hys, hvad var det? Nogen puster
         -- nogen puster lige ved mig.

Haha for sorte satan!
Tal, stat frem, i helvedhunde,
I, som lurer rundt i mørket.
Jeg vil slaas, vil stikke, myrde
føle blond, som rinder, ryger -- --

         Nei, nu maa du ta dig sammen!
         Kjære, kjære, ti dog stille.
         Bare vent, saa skal du sagtens
         se at alting nok gaar over. --

-- -- Der var en, -- som gik fra mig.
Og -- hun -- kommer -- ei -- tilbage.
         Der -- var -- én --