Du var større end de andre

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Du var større end de andre,
        derfor maate de dig hade.
        Du har haanet ders sorger,
        og du taug, naar de var glade.

Deres fryd var hverdagsgraanet,
        din --, den fylde himlens rum!
        Ders taarer flød saa milde,
        men din sorg var rædsels-stum.

Ders sjæle var saa middels
        fra den sidste til den første.
        Aa -- hvorfor skulde de forstaa dig,
        du, som altid var den største!