Duen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En due så jeg skjælve
i en stormbyges torden;
dit bølgerne sig hvælve,
blev den reven fra jorden.
Jeg hørte den ej skrige,
jeg den ej hørte klynke:
den kunde ikke stige —
og så måtte den synke.