En tiggers tanker

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg hadde alt, jeg hadde en kone, et hus, jeg hadde også mine barn, ja jeg hadde en gang et verdig liv. Men det forsvant sakte men sikkert, det var som en krypende syke med følelsen av det å være fri i sin egen tvil. Men jeg følte meg så glad da jeg hadde mine gode stunder på baren med gutta, ikke noe mas, ingen som krevde og jeg fikk være meg selv. Så jeg glemte de der hjemme en stund og dro til min frihet kveld etter kveld. Med et liv fult av frihet ble jeg fanget i min egen lille verden og det ble så mitt andre hjem. Etter noen år var det ikke mye av meg og mitt verdifulle liv igjen. Min frihet satte meg i min egen arrest og i min egen indre sorg. Og nå sitter jeg her for meg selv og tigger penger på oslos mange torg. Det handler om å overleve hver eneste dag i mitt nye liv.Men om friheten var verdt det? ja det kan gi sine nye tvil.