En ungdom, som er stærk og sund.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 En ungdom, som er stærk og sund,
den stiger fræm med overskud
i leg og sang og blomsterskrud
av fædrelandets odelsgrun.
Den drømmer av det store svundne,
den længter mod det æn ej vundne.

 En ungdom, som er stærk og sund,
er hele folkets æressag,
er hele livets blomstringsdag,
opstandelse på fædres grun
av alle slægter. Atter blommer
de gamle i de unges sommer.

 En ungdom, som er stærk og sund,
er alt, vi ævner, én gang til,
og dermed håb for alt, vi vil,
er vækst i karakterens grun,
med dragning mod et altid bedre
av slægtens ånd fra vore fædre.