En vaarkveld blek -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det var skjælv i en røst,
Det var lokk, det var sang.
Og alt nu driver dugg
langs med skog, over vang.
Den, som glitrer og ler,
blir tidt stille mot kveld.
der staar hun nu og ser
dypt ind i sig selv.

Tungsind og drøm.
Skyet og slørt.
I brystet spændt en streng,
som smerten har rørt.
Trods elskov og lek
saa jomfruelig skjær.
Er vaarkvelden blek,
har jeg vaaren mest kjær.