Enola Gay

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg eksporterer lykksalighet
jeg er alene, men ikke ensom
alt finnes i min mengde, alt mellom himmel og jord
menneskene løper i en rett linje inn i meg
fra begynnelsen til den ekspanderende solgassen
menneskeheten er i meg
i det jeg slukker den andre historien

himmelens fugler flyr med flammende vinger
jeg er helvetesfuglen
helvetesfuglen
tjæretårene mine vanner fakta som flagrer slik dun
og jeg slipper hvite fjær over numrene

jeg eksporterer demokrati
jeg er ensom, men ikke alene
all pust immigrerer inn i min mengde
ansiktet mitt er speilet de holder opp
jeg er pust som en dag fordunster
solens dag puster meg inn som gass

loven kan ikke stiftes på moral
retten kan ikke dømme etter moral
staten kan ikke stemme om moral
forretning er forretning
fornuft er kompromiss
det Gode er absolutt
kripto-logikken i vårt begjær er som en skygge brent i sten

skapte Gud Fader verden uten forstand?
sovnet Han en dag i den varme sanden?
og grep da Sjamael tak i den sovende Guddommens kropp
for å spa kontinenter opp av havet
med Hans torso ledet av hender med blinde øyne,
som sandduner drifter med strømningene?

jeg eksporterer frihet
og utsletter den urasjonelle naturen
fra en verden avlet i drømme

jeg er sunnheten, tilregneligheten og fremtiden

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.