Er det dig?

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Derutenfor synker paany en dag
med et langt farvel,
tunge, avgjørende malmklokkeslag
gjennem vaarens kveld.

Saa høiblaa en dag og saa rik en sol,
ja, nu er det vaar,
og her sitter jeg i min sykestol
idag som igaar.

Graaten vil op, men jeg tvinger den ner.
Jeg vil ikke det,
vil kulde og svartnat og endda mer,
ikke avmakts ve.

Og alt, som er fjernt, som var lyst og varmt,
stryk ut, glem det bort!
det hænder, at nuet blir altfor armt
og mørket for sort.

Dog litt maa vi ha at glæde os til
i stort eller smaat.
Dit smil gaar til hjertet, dit siml jeg vil -
Jeg vet noget godt.

Lille veninde, tænk nu om du kom,
og lavmælt du sang
den visen jeg tigget og bad dig om
saa mangen en gang!

Du vilde det nødig, var sparsom med den,
sa mangen gang nei.
Men skjøn er kvelden, kom kjæreste ven - -
Kom ind! . . . Er det dig?