Erkjennelsen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


erkjennelsens time er kommet
hvor har det kommet fra?
jo, fra innlærte holdninger
og meninger fra andre.

det er da ikke meg?
jeg har levd på en falsk sannhet
andres synspunkt og meninger!
tatt det til meg som lærdom!

sånn er det!
det klinger i vegger
og er musikk i mine ører.
men det er ikke meg!

skammen over å mene noe annet
enn de andre overskygger
min tanke - mitt behov
for å bli hel og være meg selv!

Jeg har forstått litt nå
og de grønne irrganger
må jeg for alltid huske på
og la drømmene knuses
og lage nye

- for nå må de vekk!


Anne Tove Kimestad