Evan bli'er dyrket paa mangen Slags Maade

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Evan bli'er dyrket paa mangen Slags Maade;
 somme til Tempelet hemmelig gaae,
 der at tilbede sig Viingudens Naade,
 tømme hans Bæger i skiulteste Vraa.
          : Saadanne Skikke
          lide vi ikke!
 Alle maa see, at vi drikke :
  
 Somme i Drikkelaug klamres og støie,
 Evan faaer Skylden Det synd er og Skam!
 "glædende gavne, og gavnlig fornøie"
 var en bestandig Grundsætning hos ham.
          : Saadanne Skikke
          lide vi ikke!
 vi ville fredelig drikke. :
  
 Somme, naar gavmilde Bægre dem qvæge,
 bli'er Patrioter med Legem og Sjel,
 Staterne mønstre, Regenterne hæge,
 og byde haanlig hver Statsmand en Hæl.
          : Saadanne Skikke
          lide vi ikke!
 Staten god Nat! naar vi drikke. :
  
 Vinen at krydre og Glæden forøge,
 kom den uskyldige Skjemt til vor Jord.
 Brødre! vi Glæden oprigtigen søge;
 Jocus med Evan maa gjæste vort Bord.
          : Fremmede Skikke
          lide vi ikke!
 Vi ville lee, naar vi drikke! :