Først da

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Først naar du ser, at alt, du gav,
          nu ligger dødt,
først naar dit barnesind i kval
          sig har forblødt,

først naar du saa din sidste tro
          forhaant, forhaant,
først naar dit hjertes helligdom
          i støv er traadt,

først naar din hede taarestrøm
          frøs bort for spot,
-- først da kan du lære kan at le
          saa grusomt godt.