Fantasi (Sigbjørn Obstfelder)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Sigbjørn Obstfelder. (Decbr. 1890, Milwaukee).

To svanhvide skuldre!

Min celle, løft dine vægge!
    Krans dit tag!
    Dæk dit gulv!
Hynderne rødmer, mens blussene blegner.
    Violinerne tier.
    Kvinderne segner.

Det knitrer i knipling og sitrer i silke!
Duftende florslør i dronningehænder!
    Glimtende fødder!
    Slangemyge lænder!
    Lamperne sluktes,
    diamanterne brænder! . .

Tzjiolitzka!
Skjælver dine vrister?
Du er sletikke stø i dansen.
Du misted dit slør.
    Ser du ham, Tzjiolitzka?
    Han sover, Tzjiolitzka!
          Kys ham!

Tzjiolitzka!
Skjælver dine bryster?
Der er sorg på din hvide pande.
Dit hår falder ned.
    Du er hed, Tzjiolitzka!
    Synd, Tzjiolitzka!
          Kys ham!

Tzjiolitzka!
Skjælver dine livbånd?
Dit øie er sort under diademet.
Hvor er din kjortel?
    Du elsker, Tzjiolitzka!
    Det er nat, Tzjiolitzka!
          Kys ham!