Farvel

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Lacrimatus Ejulans paa Stranden. Rosa i en Jydesmakkes Stavn).

<dikt>

Lacrimatus

Favre Rosa vil du bort?

     Se, hvor sort

Bølgen gaber dig imøde!

     Alt for kort

var det Foraar, du lod gløde

     om min Sjel:
     Dvæl, o dvæl!


Rosa

Nai, a vil skam bort.


Lacrimatus

Frygt den blanke, falske Søe,

     Cimbermøe!

Maagens Hyl dit Smil vil blegne:

     Herthas Øe

taler ei som Norges Egne

     Høiheds og
     Skjønheds Sprog.


Rosa

Nai, a skal inte til Spraae: a ska til Jylland.


Lacrimatus

Ak, du letter alt din Fod?

      -- Unge Blod,

hvor letsindig! først du kommer

     mild og god,

yndig som en Junisommer;

     elsket, nu
     flygter du?


Rosa

Nai, a skal seile med Skipper Gommesen.


Lacrimatus

Snekkens fremadvendte Karm

     holdt min Arm,

hvis jeg kunde Rosa knytte

     til min Barm,

hvis Hun vilde venlig lytte

     til mit "bliv!
     Sign mit Liv!"


Rosa

Nai det er ingen Snek, men en Smak.


Lacrimatus

I det vide Norge, naar

     Rosa gaaer,

intet Hjerte varmt som dette

     graadfuldt slaaer.

Vil du Blomsten mig forjette

     Glemmigei?
     Vil du ei?


Rosa

Nai, a troer inte den grooer i min Moors Have i Thyeland.


Lacrimatus

Glem ei Elskers Klage, -- O

     Tanken jo

finder over Fjeld og Bølge

     Elsktes Boe.

Maa den ikke Rosa følge

     saa: Levvel!


Rosa

Nai, Gommesen har ikke Rum, Falill. Farvel!

(Smakken gaaer afsted).

av Henrik Wergeland.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.