Fedreland

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Åja, vi også elsker dette landet
  med sot og skorstensrøk og gatestøv,
  den trange sprekk imellem grå kaserner
  hvor solen bare har en times frist.
  Vi lenges vel iblandt mot noget annet:
  en li med vind og sus og sang i løv,
  en strand med hav og himmel, sol og stjerner,
  en skog med kvaduft fra bark og kvist.

  Men dette er vårt land. Her har vi hjemme.
  Og hvad vi drømmer kommer ingen ved.
  Vi elsker gaten - ja vi elsker landet,
  som vi befolket her så altfor tett.
  Og alle andre drømmer må vi gjemme
  i dypet av vårt mørke sind et sted.
  For den skal være fredløs og forbannet
  som sviker gaten og sin egen ætt.




avatar

Anonym feiging (729ffb6d19)

for 14 måneder siden
Poeng 0

Hva er tema

Av diktet
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.