Fem Fingre

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Fem fingre, en liten hund
to stive, med hvite bånd
Et gipset håndledd
var det hun fikk
og mange undrende
små skakke blikk.

Ei lita jente på bare tre
har knekt sin finger og bare ler
Det gjør vel også kanskje de
som hører om hvordan dette gikk til.

En Coca – Cola flaske stor
en valp i hundre
gjorde balansen tung
vår lille venninne på gulvet falt
Hun skrek så høyt
som bare små barn kan.

Til legevakt bar det,
med hengende hånd
og der ble hun gipset
på fingre med bånd.

av Marit Irene Jensen.