Flåtefisket

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

flåtefiske.

så er flåtefisket atter i gang, det hender dagen kan bli litt lang
å ligge her å høre vannet som mot flåten skvulper inn.
ja' jeg må si det gir en uforklarelig ro for sjel og sinn.
mens du ligger der i sengen og på bjellene har ditt blikk.
skjer det noe som nesten gir deg full panikk.
et fryktelig leven av bjeller som jeg trodde ut av gluggen hadde gått.
pulsen var i over hundre som etter en springar eller telemakslått.
men når garne omsider var trekt, var det å finne frem sin vekt.
for da lå det tre fine lakser som skulle veies og puttes i en sekk.
når så garnet på nytt var satt, var det inn og ta protokollen fatt.
for klokkeslett,dato og vekt skal noteres og siden rapporteres.
så når alt dette er i havn, er det kjelen som skal over og lars er dens navn.
når så kaffe pausen er over, er det nok ikke lenge før jeg i sengen sover.
men før jeg i sengen skal gå, må jeg huske og koble alarmen på.
for da kan jeg i min dype søvn og uten høreapparater på.
være sikker på at jeg våkner når alarmen begynner å gå.
            torgeir. E


av Torgeir (ris og ros)


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.


<comments />