Flagsang

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Held dig, Norges Mærke,
fold dig stolt og frit
over Land og Bølge,
rødt og blaat og hvidt,
varmt hver Nordmands Tanke
strømmer dig imod,
for vor gamle Fane
gir vi Liv og Blod.

Tolk for Haralds Tanke,
Frihed, Ret og Fred,
Tolk for dem, som for vor
Folkelykke stred,
Fædres Aander svæver
om din Dug idag,
tyst til Kamp de maner
os for Norges Sag.

Flyv tiltops derude,
røde, hvide, blaa
- over Jord saa vide,
norske Skuder gaa,
vift i fjerne Havne
kjækt fra Mast og Stang,
syng for alle Vinde
dine Farvers Sang.

Vai da, frie Mærke,
over Norges Hjem,
under dig vi bygger
Landet vid're frem,
og hvis Nøden banker
paa vor Dør en Dag,
trofast vi os fylker
om vort gamle Flag.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.