For de sårede.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(1871.)

 Der går et stille tog
igænnem kampens bulder
med bøn på alle sprog;
det bøjer mod den falne ned
med korset på sin skulder,
med bud fra hjæm og fred.

 Det finnes der ej kun,
hvor kampens vunde bløder,
men på al verdens rund.
Det er al verdens kærlighed
af ædle, gode hjærter,
som stille knæler ned; -

 det er arbejdets sky
for krigens mord og hærjing,
der bér om fred og ly;
det er hvær lidende på jord,
som kænner nød og kummer,
der sukker for sin bror; -

 det er hvært smærte-støn
af sårede og syge,
det er den kristnes bøn;
det er forladtes blege råb,
det er den krænktes klage,
den dræbtes siste håb; -

 en bønnens regnbu-bro
op gænnem verdens uvejr
i skin af Kristi tro:
at over lidenskabens nød
må kærlighed få sejre;
ti så Hans løfte lød.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.