Foran speilet om morgenen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Jeg ser mit ansigt i speilet,
jeg kjender det ikke mer.
Jeg kjender ikke de øine,
som tindrende mod mig ser.

  Jeg kjender ei mer mine drømme,
hverken ved nat eller dag.
De seiler mod fremtidens solhav,
som skibe med tusende flag.

  Jeg kjender ei mer mine tanker,
hos mig ikke nogen blir.
Jeg gir dig alle, jeg eier,
og jubler, imedens jeg gir.