Forfatterens sanne løgn

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg melder meg som heks til inkvisisjonen
Hekser finnes ikke
men noen må fange meg,
for jeg er ikke elsket mer,
de sier de vil hjelpe deg
hvis du bekjenner dine synder

Heks er bare et beleilig ord
for å fjerne troverdighet,
og sier du ikke det de vil høre,
vil torturisten åpne munnen din,
og står du ved sannheten
kaller de deg løgner,
så sier du hva som helst hengt opp under taket,
og trekker du det tilbake,
kaller de deg løgner

det er forbud mot virkeligheten,
illusjonen er blitt vitenskap,
og overtro er blitt religion,
fra nå av skal jeg skrive fiksjon,
for fiksjon er intet annet
enn sann løgn,

kan man ikke snakke om det ekte livet,
så må man snakke om det
gjennom oppdiktede karakterer,
man må lyve
for å bringe virkeligheten tilbake,
når løgnen er blitt virkelighet,
og virkeligheten er blitt en løgn,
og dette vil bli feilsitert

det er litteratur,
det er kunst,
det er ikke originalt,
fordi det peker mot den skjulte sannheten,
det er ikke medienes falske avsløringer,
som peker mot skjulte interesser

hekser finnes ikke,
inkvisisjonen er ekte,
eventyret er sant

ingen er mer ensom enn heksen som sier at hun ikke er heks
skjønt jeg har aldri ligget med Djevelen,
bare med dere,
godtfolk

Eva Maria Loys


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.