Fugl

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En fremmed Fugl jeg var og er,
blandt mine egne dog især.
En fremmed Fugl, en fattig en,
som søger sig en liden Gren.

En liden Gren at sidde paa,
hvorfra jeg kan min Trille slaa.
Jeg har endnu en Sang igjen,
og gad saa gjerne synge den.

En liden Gren med Vaarløv paa,
og er den bar, nu vel, lad gaa!
Og om jeg ikke faar en Gren,
tar jeg tiltakke med en Sten.

For synge maa jeg end en Gang;
jeg har endnu en fattig Sang.
— Men sig mig, Gud, er det ei slig,
at den, du gav en Sang, er rig?




Per Sivle - Viser og kvad - forside.png


av Per Sivle.


avatar

Anonym feiging (04cc8ca23d)

for 26 måneder siden
Poeng 0
Fint dikt så lenge man ikke synger!
avatar

Anonym feiging (13d00a82b3)

for 26 måneder siden
Poeng 0
Helt enig.
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.