Garibaldi.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Europa tviled, hvor han turde haabe,
        og haaned alt det, som han nævnte Sit.
De kaldte ham en Sværmer eller Taabe.
        - Men se, forlængst Italia er frit.
Han fulgte freidig Troen paa sin Sag
fra Tab til Seir igjennem tusen Slag.
        Han gik som Mand i Kampen og i Graven
- og spurgte hverken Kongen eller Paven.

av Per Sivle.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.